Conta støtter Startup Weekend Norge

Startup Weekend har en filosofi som passer som hånd i hanske med vår egen. Vi er derfor veldig glade for å fortelle at Conta Systemer er blitt nasjonal sponsor for Startup Weekend Norge.

Oppdatering 2. mars 2015: Startup Weekend Norge har endret navn til Startup Norway, men Conta Systemer AS fortsetter som sponsor som før. Startup Norway er en bredere organisasjon som i tillegg til å arrangere Startup Weekend også driver med andre aktiviteter for å fremme gründermiljøet i Norge.

Vi er stolte over å kunne være med og hjelpe unge gründerspirer til å få en flying start. Startup Weekend handler nemlig om akkurat dette: Å gi førstegangsentreprenører motivasjon til å sette en forretningsidé ut i livet på bare 54 timer. I løpet av en intensiv helg.

«No talk, all action» er mottoet. Arrangementene holdes i byer over hele verden. I høst blir det startup-arrangementer i de fire største byene i Norge. Bildet du ser øverst på siden er fra den siste startup-helga i Trondheim.

– Vi ser frem til et spennende samarbeid med Conta, da vi selv har brukt produktene i lang tid. I startfasen ønsker og bør man bruke mesteparten av tiden på produktutviking, og da er det fint å ha tilgang på løsninger som effektiviserer det administrative til en entreprenørvennlig pris, sier Maja Adriaensen, daglig leder i Startup Weekend Norge.

Krasjkurs i entreprenørskap

Deltakerne på Startup-helgene går sammen i lag fredag ettermiddag, og fokuserer på å få ut en prototype eller en fungerende versjon av produktet sitt i løpet av helgen. På søndag kveld er det presentasjoner, og lagene får tilbakemeldinger fra en jury bestående av kompetente bedriftsrådgivere.

– Det er et krasjkurs i å starte opp. Det er verdifullt både å teste en idé, og deg selv som entreprenør. Du får tilbakemeldinger og møter andre med kompetansen du trenger for å starte opp. Det er bare å rulle opp ermene, begynne å jobbe, og før helgen er omme har du allerede et produkt, sier Maja Adriaensen.

Vi har vært der

For ikke lenge siden var også Conta Systemer en oppstartsbedrift, og vi kan derfor lett identifisere oss med deltakerne på Startup Weekend.

På samme måte som Startup Weekend-deltakerne måtte også vi i Conta være bevisste på å få mest mulig gjort med minst mulig ressurser da vi startet opp på tampen av 2009. Det ble mange lange dager og kvelder rundt arbeidsbordet. Ikke så ulikt slik det er på Startup Weekends arrangementer rundt i verden.

– Det er veldig naturlig for oss å være med på å hjelpe og motivere andre som har lyst til å starte sin egen bedrift, sier daglig leder Jonny Lium.

Hvis du vil delta på et av Startup Weekends arrangementer i Norge, går du til denne siden.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang