Derfor bør du fakturere med EHF

Leverer du til det offentlige er det påbudt å fakturere i EHF-formatet, og det blir stadig mer utbredt i det private også. Med Conta Faktura er du klar for fremtiden.

Leverer du til det offentlige er det påbudt å fakturere i EHF-formatet, og det blir stadig mer utbredt i det private også. Med Conta Faktura er du klar for fremtiden.

Kort forklart: EHF står for «Elektronisk handelsformat» og er et filformat som gjør at fakturaen kommer direkte inn i økonomisystemet til mottakeren. I praksis blir fakturainformasjonen sendt som en maskinlesbar datafil istedenfor brevpost eller som et e-postvedlegg, og bokføringen skjer automatisk.

Sparer tid, penger og miljøet

Mange titalls tusen norske bedrifter kan motta EHF gjennom regnskapssystemer som er koblet til EHF-nettverket via aksesspunkter.

Sjansen er derfor stor for at mange av kundene dine kommer raskt på banen med å fortelle deg at de ønsker fakturaer i EHF-format, fordi de kan spare mye tid på å slippe å taste KID, fakturanummer og leverandøropplysninger manuelt.

Mange bedrifter vil foretrekke EHF av den grunnen alene, og kan du etterkomme dette vil det gjøre deg til en mer attraktiv samarbeidspartner. Det viser også at du er en proaktiv og seriøs leverandør.

I tillegg, hvis du ønsker å delta i offentlige anbud eller skal levere tjenester til stat eller kommune, har du ikke noe valg: Der gjelder kun EHF.

At det sparer miljøet for unødvendig sløsing av papir er en kjempefin bonus!

Standardisert og enkelt

EHF er norsk, men det er basert på EU-standarden PEPPOL, noe som betyr at i fremtiden vil europeiske firmaer kunne fakturere hverandre over landegrensene med den samme standarden som EHF er basert på.

Fakturering blir dermed standardisert på en virkelig stor skala.

Slik sender du EHF med Conta Faktura

Å sende fakturaer i EHF-formatet fra Conta Faktura er like lett som å sende faktura med e-post. Alt du trenger gjøre er å skrive inn firmanavn eller organisasjonsnummer til mottakeren når du skal sende fakturaen, og systemet vil automatisk gjenkjenne om de har støtte for EHF eller ikke.

Kort tid etter har mottakeren fått fakturaen inn i systemet sitt. Merk at du også kan sende kreditnotaer som EHF.

For å sende EHF med Conta Faktura kjøper du en pakke med tre, 20 eller 100 sendinger om gangen, fra kroner 3,98 per EHF. Som abonnent på Conta Pluss får du også tre EHF-sendinger gratis hver måned, og disse samles opp slik at du overfører de du eventuelt ikke bruker fra måned til måned.

Det er fra før varslet at EHF vil bli påbudt for fakturering mellom bedrifter, men det foreligger ikke noen dato for når dette skal skje per i dag. Likevel: Med Conta Faktura kan du være sikker på at du er klar for fremtiden!

Kommentarer

 1. Eli Bjerkan:

  Noen av våre kunder ønsker EHF-faktura. Vi har derfor kjøpt Conta-kreditt .
  For å dekke den ekstra kostnaden med dette, ønsker vi å legge på et fakturagebyr. Er det noen måte dette kan gjøres automatisk, slik at det bare kommer på EHF-fakturaene, og ikke på de andre vi sender ut via epost?

  • Jostein Hakestad:

   Hei Eli!

   Løsningen jeg ville valgt er kanskje å lage en egen vare som er et fakturagebyr, og inkludere denne varen på fakturaene det gjelder. Er det noe som kunne fungert?

   Det er ingen måte å legge til et gebyr basert på hva slags sendemåte du velger, per i dag.

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 2. Ivan Kristiansen:

  Hei

  Hvor får jeg kjøpt «pakken«med sendinger for å kunne sende EHF fakturaer fra Conta faktura?

  MVH
  Ivan

  • Bjørn Tore Søyland:

   Hei!

   Hvis du lager en faktura, og velger at du vil sende den med EHF kommer det opp et valg der du kan kjøpe Conta-kreditt. Du kan også gå til Innstillinger og Conta kreditt i Conta Faktura å fylle på. Finner du fortsatt ikke frem sender du oss bare en henvendelse via skjemaet på hjelp.conta.no/kontakt så hjelper vi deg videre.

   mvh
   Bjørn Tore
   Webdesign, Conta

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang