Enkelt å bytte til Conta Faktura

Det er enkelt å komme i gang med Conta Faktura. Det gjelder selv om du bytter fra et annet program.

Det er enkelt å komme i gang med Conta Faktura. Det gjelder selv om du bytter fra et annet program.


Når du skal velge fakturaprogram er det mange ting som spiller inn. Hvor mye det koster, funksjonene som følger med og om programmet er enkelt å bruke.

Hvis programmet du har er vanskelig å bruke, ikke lenger oppfyller behovene dine eller er for kostbart, kan du enkelt bytte til Conta Faktura.

Med Conta Faktura kan du lage fakturaer gratis, og legge inn en ubegrenset mengde med kunder og varer. Og du kan når som helst oppgradere til Conta Pluss for ekstrafunksjoner som gjør det enda enklere å drive bedrift.

Importere gamle fakturaer

Har du brukt et annet program å fakturere med før er det kun én ting du må gjøre for å komme i gang med Conta Faktura. Det er å skrive inn hvilket nummer som er det neste i rekken første gang du lager en faktura. Det er fordi det ikke skal være noen hull i tallrekken på fakturaene dine.

Du kan også laste opp gamle fakturaer slik at du har alle fakturaene dine sikkert lagret på samme sted. Da kan du også kreditere en gammel faktura, eller sende den på ny hvis du trenger det.

Du laster opp gamle fakturaer ved å trykke på LAG FAKTURA når du logger inn i Conta Faktura, eller ved å trykke FAKTURAER i menyfanen og deretter «Lag en faktura».

I fakturavisningen kan du velge «Gammel faktura». Der må du oppgi informasjon om den gamle fakturaen, slik som fakturatype, nummer, utstedelsesdato og forfallsdato, og så må du laste opp en PDF av den originale fakturaen.

Last opp gamle fakturaer i Conta Faktura

Legge til varer og kunder

Har du kunder og varer fra før kan du enkelt importere disse. Det gjør du ved å lagre vare- eller kundelisten i CSV-format. Det kan gjøres i Excel, og mange fakturaprogram støtter også eksport av CSV-filer.

I Conta Faktura trykker du på VARER i menyfanen, deretter «Vareimport» > «Ny Vareimport» og så velger du importfilen din.

Det samme gjelder for kunder, men da trykker du KUNDER, så «Kundeimport» > «Ny kundeimport» og velger filen.

Hjelp til å komme i gang

Conta Faktura har et veldig enkelt brukergrensesnitt – du må kun gjennom noen få steg før du kan sette i gang, og det er enkelt å lage en faktura fordi den på skjermen ser ut slik kunden vil motta den.

Trenger du hjelp med å komme i gang med faktureringen, har vi skrevet en kom i gang guide. Du kan også finne nyttig informasjon på fakturaskolen vår.

Mulighet for å oppgradere

Etterhvert som firmaet ditt vokser kan det være at du vil ta i bruk KID på fakturaene dine, lagre kundedokumenter eller sette opp gjøremål. Du får tilgang til disse og mange andre funksjoner med Conta Pluss.

Se alle fordelene med Conta Pluss her.

Kommentarer

 1. Anita Perry:

  Hei, jeg har fått beskjed fra min regnskapsfører at jeg ikke kan skrive faktura for hånd. Dette fant jeg ut etter ca 19 fakturaer. Hvis jeg skal begynne å bruke deres program kan jeg da lage «nye» faktura av de gamle med samme datoer ??
  Hilsen Anita Perry

  • Hanne Mørch:

   Hei Anita, vår regnskapsfører har bekreftet at det er i orden, men anbefaler deg å avtale med din regnskapsfører slik at dere ikke løser problemet på ulike måter.
   Håper det hjelper!

   Mvh,
   Hanne Mørch
   Webjournalist, Conta

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang