Endelig kan du gjøre dette i Conta Faktura

Fra og med i dag åpner Conta Faktura for å kunne velge å fakturere i Bitcoin i tillegg til norske kroner. Dette åpner helt nye muligheter for både innenlands og internasjonal handel.(Aprilsnarr)

Fra og med i dag åpner Conta Faktura for å kunne velge å fakturere i Bitcoin i tillegg til norske kroner. Dette åpner helt nye muligheter for både innenlands og internasjonal handel.(Aprilsnarr)

– Kryptovaluta er på alles lepper nå i 2018, og det er et helt naturlig skritt for oss å være i forkant med å fakturere i Bitcoin, sier daglig leder i Conta Systemer AS, Jonny Lium.

Nå åpner Conta for at de som ønsker skal kunne fakturere kundene sine i Bitcoin. Pengeoverføring i Bitcoin er som kjent kryptert og 100 prosent anonymt. I motsetning til tradisjonelle valutaer er det ingen nasjonalstat som har eierskap til Bitcoin, noe som bl.a. har gjort at den har fått et litt frynsete rykte pga. høy bruk blant kriminelle. Lium frykter likevel ikke at Skatteetaten skal bli et problem.

– Vil hjelpe mange

– Det har til alle tider vært utført svart arbeid i Norge. Ettersom den norske kronen stadig har blitt mer digital og sporbar, har det blitt langt vanskeligere å jobbe etter det såkalte RILUM-prinsippet (rett i lommen uten moms – Red. anm.), forklarer Lium.

Conta tilrettelegger for at denne gamle tradisjonen holdes i live med digitale løsninger. Conta Faktura har hatt fokus på brukervennlighet siden dag 1, og når man velger Bitcoin som valuta, settes MVA-satsen på fakturaen automatisk til 0 %.

Vi har sjekket dette nøye med våre advokater, og som systemleverandør har vi ikke et juridisk ansvar for at de som bruker systemet vårt betaler skatt. Vi bidrar ganske enkelt til at det norske folk skal få tilgang til bl.a. billig hushjelp, malerarbeid og annet, på en digital måte uten kontanter, forklarer Lium.

– Her i Trøndelag har vi lang tradisjon med kjøp og salg av både tjenester og varer uten verken skatt eller moms. Etter at kontantene i stor grad har blitt borte har det f.eks. blitt stadig vanskeligere å skaffe gode råvarer til en ekte karsk, det er på høy tid at noen tar grep før denne delen av kulturen vår forsvinner, avslutter Lium.


Til alle brukere og lesere av Conta Faktura: Dette var såklart en liten aprilsnarr fra vår side, men vi følger med i utviklingen av fremtidens betalingsmidler, samme hvor kryptiske (tok du den?) de måtte være! Og beklager, du kan fremdeles ikke fakturere rett i lomma uten moms (jfr. RILUM).

Kommentarer

 1. Khabat Staee:

  Jeg ønsker å vite mer om det går an å integrere med bitcoins?

  • Jostein Hakestad:

   Hei Khabat!

   Dette var en liten aprilsnarr og ikke en reell nyhet.

   På alle andre dager i året kommer vi absolutt til å annonsere nye funksjoner og integrasjoner på denne nettsiden, men akkurat 1. april er det nok best å anta at det som legges ut er tøys og tull :-)

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang