Gratis EHF-faktura lansert

Fra i dag kan du sende fakturaer og kreditnotaer i det nye EHF-formatet. Dette er det elektroniske fakturaformatet staten krever fra deg som skal sende regninger til statlige eller kommunale foretak. Som eneste aktør i landet gir Conta Faktura deg EHF gratis.

EHF er en forkortelse for elektronisk handelsformat. EHF støttes nå av de fleste større faktura- og økonomisystemer i Norge, og tanken er at det skal bli europeisk standard for elektronisk fakturering. I dag er det bare Conta Faktura som tilbyr EHF helt gratis.

Noen kommuner har allerede innført krav om elektronisk fakturering for alle oppdrag som er blitt utført etter 1. juli i år. Sannsynligvis vil også flere og flere vanlige bedrifter kunne motta EHF i fremtiden, og da kan du sende dem elektroniske fakturaer fra Conta Faktura.

Conta Faktura har fått en ny fane på siden der du velger sendemåte (se bildet under). Når du velger EHF her, sender Conta en elektronisk datafil til mottakeren, i tillegg til den tradisjonelle PDF-en som vedlegg. Fakturadataene leses rett inn i økonomisystemet hos mottakeren, og tidkrevende bokføring og papirarbeid er dermed eliminert.

Send EHF gratis med Conta Faktura

Mer detaljert informasjon om EHF finner du i artikkelen om elektronisk handelsformat.

 

Oppdatering høsten 2017:

Conta har hatt gratis utsendelse av EHF-fakturaer siden 2012, men for å dekke kostnadene på grunn av økt volum ser vi oss nå nødt til å ta betalt for å sende faktura med EHF.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang