Mye tid å spare med KID på fakturaen

Det er ikke nødvendig å stikke innom nettbanken hele tiden for å sjekke om kunden har betalt. Oppfølging av fakturaer blir mye lettere når innbetalingene registreres automatisk.

Det er ikke nødvendig å stikke innom nettbanken hele tiden for å sjekke om kunden har betalt. Oppfølging av fakturaer blir mye lettere når innbetalingene registreres automatisk.

Mange brukere av Conta Faktura spør oss hva som er hensikten med KID, og om det ikke bare er til bry for kunden å måtte taste inn disse tallrekkene. De fleste av oss har jo et forhold til KID-nummer fra når vi selv skal betale regninger. Hvorfor er de der, egentlig?

KID gjør at betalinger registreres automatisk

Noe som kan oppta betydelig med tid og ressurser for folk som driver firma er å følge opp at kundene faktisk betaler.

Man må logge seg inn i banken, se på kontoutskriften for å se om betalingen har kommet inn, og så gå tilbake i fakturaprogrammet og/eller regnskapet for å registrere og bokføre betalingen. KID løser dette.

Forkortelsen står for «kundeidentifikasjon», som kan virke litt misvisende da det identifiserer ikke bare kunden, men også fakturaen. Nummeret på fakturaen gjør at når innbetalingen kommer inn, sendes det informasjon til Conta Faktura via en liten datafil kalt en «OCR-fil».

Banken sender filen via betalingssentralen Nets til Conta Faktura, som så krysser av betalingen mot kunden helt uten menneskelig innblanding.

Praktisk, ikke sant?

Slik får du KID på fakturaene

For å kunne ha KID-nummer på fakturaene dine slik at innbetalinger blir automatisk registrert i Conta Faktura må du først og fremst abonnere på Conta Pluss.

Du må også ha en avtale med banken din. For å sette i gang registreringen fyller du ut opplysningene som kreves inne i Conta Faktura, som så blir sendt til banken av Conta.

Banken sender opplysningene om KID-kontoen din videre til Nets, som sender melding til både banken og Conta når avtalen er ferdig registrert. Vanligvis tar dette opptil 14 dager.

Deretter registrerer Conta avtalen i systemet, og sender melding til deg om at KID nå er aktivert. Når dette er gjennomført, vil alle fremtidige fakturaer du sender fra Conta Faktura ha et KID-nummer som kunden fyller ut når de betaler.

Det er som regel et lite kronebeløp forbundet med hver faktura med KID, pluss en liten månedspris for avtalen med banken. Det vil for veldig mange være småbiter sammenlignet med å manuelt følge opp hver enkelt faktura. Tid er også penger!

Mye mindre oppfølging

Med KID trenger du ikke stresse med å manuelt sjekke om kunder har betalt. Dessuten følger Conta Faktura opp med forfallsdatoer slik at du får melding i tjenesten om noen skulle la være å betale.

Av og til kan det likevel bli nødvendig å følge opp enkelte fakturaer. Dette skyldes som oftest menneskelig feil ved at feil beløp er tastet inn ved betaling, eller andre skrivefeil. Heldigvis er det enkelt å følge opp eventuelle avvikende betalinger i Conta Faktura etter hvert som de måtte dukke opp.

KID er inkludert i Conta Pluss. Se hva mer du får som en del av pakken!

 

Kommentarer

 1. Vidar Grindheim:

  Hei.

  Hvilke ulike typer regnskap for mindre selskap er tilgjengelig , og hva inngår til hvilken pris ? er det noe fritt regnskap her ?

  • Jostein Hakestad:

   Hei Vidar!

   Her tenker du kanskje på hvilke regnskapstjenester som Conta tilbyr? Regnskapsføringen er timebasert. Kontakt Chimaera Regnskapshjelp (som er en del av Conta) så gir de deg veiledning: https://regnskapshjelp.no/kontakt/

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 2. Elvevoll Service & Utleie Lars Henrik Cock:

  Trenger hjelp til oppstart av KID

  • Jostein Hakestad:

   Hei Lars Henrik,

   Ta gjerne kontakt med brukerstøtte på hjelp.conta.no/kontakt, så får du hjelpen du trenger!

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 3. Øystein S. Magerøy:

  «Det er som regel et lite kronebeløp forbundet med hver faktura med KID, pluss en liten månedspris for avtalen med banken.»

  Hei,
  Er det dere i Conta som tar et gebyr på noen kroner, eller er det banken?
  prøver å finne ut total kostnaden for dette,
  mvh,
  Øystein

  • Jostein Hakestad:

   Hei Øystein!

   Her refererer vi til gebyrene som banken tar. Hos oss trenger du bare å ha Conta Pluss for å kunne sende med KID.

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang