Se hva som er nytt i Conta Faktura i høst

Vi har lansert en rekke nye funksjoner som skal gjøre det enda lettere å bruke tjenesten. Ta en titt!

Vi har lansert en rekke nye funksjoner som skal gjøre det enda lettere å bruke tjenesten. Ta en titt!

Den første store oppdateringen etter sommeren består både av ny funksjonalitet og flere eksportmuligheter.

Conta Pluss-abonnement kan nå fornyes automatisk

Conta Pluss er betalingstjenesten som utvider verktøykassen din i Conta Faktura. Før måtte du selv huske på å fornye Pluss-abonnementet før det løp ut, men nå skjer det automatisk.

Under INNSTILLINGER og PLUSS kan du endre på hvorvidt du vil at abonnement skal fornyes hver måned, hver tredje måned eller på årlig basis. Du kan også avbryte abonnementet her.

Nå kan du se om e-poster kom frem

Under menyfanen RAPPORTER og menypunktet E-POST i Conta Faktura finner du en liste over alle fakturaene du har sendt med e-post. I kolonnen lengst til høyre ser du om e-posten kom frem til mottakeradressen eller ikke.

I praksis betyr det at e-posten kom frem til en gyldig mottakeradresse og at den ikke spratt tilbake. Det er fremdeles opp til kunden å oppgi korrekt adresse når de bestiller en vare eller tjeneste. Listen viser også emnet på e-posten og hvorvidt det var en CC-kopi eller en original e-post.

Finnes ikke e-posten i spamfilteret, be kunden om å kontakte leverandøren de bruker til e-posttjenester.

Send fakturaer rett til inkassobyrået Contando

Har du kunder som ikke betaler? Contando er Conta sitt eget inkassobyrå, og de tar saken for deg. Til forskjell fra Conta Inkasso som er selvbetjent, gjør Contando all oppfølgingen for deg – helt til du har pengene på konto.

Best av alt er at Contando jobber etter «no cure, no pay»-prinsippet. Det betyr at du ikke betaler noe hvis saken ikke blir løst.

Gå til den forfalte fakturaen og velg SEND TIL INKASSO, og du er i gang. Merk at muligheten for å sende til inkasso først blir tilgjengelig når en purring eller et inkassovarsel har forfalt.

Flere eksport-formater

Nå kan du eksportere fakturaer til Uni Micro, Tripletex og PowerOffice Go, og støtte for flere formater vil komme etter hvert.

I tillegg kan Conta Pluss-brukere nå kopiere fakturaer. En kopi er tidsbesparende å ha som grunnlag hvis du skal sende flere like eller nesten like fakturaer.

Og hvis du benyttter deg av flere Conta-tjenester i tillegg til Conta Faktura eller vil aktivere andre Conta-tjenester, kan du klikke på pilen ved siden av logoen helt øverst for å velge mellom Conta Faktura, Conta Inkasso, og Conta Kredittsjekk, lynkjapt!

Vi kommer med flere oppdateringer i løpet av høsten, og vil holde dere informert her. Følg også med i utviklingsloggen.

 

Kommentarer

 1. Janke Mürer:

  Hadde vært supert om dere hadde klart – og det skulle vel ikke være SÅ vanskelig – å lage en funksjon som gjør at jeg kan sende ut f.eks. 75 fakturaer i én sleng istedet for å måtte «ekspedere» en og en. Ellers har jeg bare godt å si om Conta faktura!

  • Bjørn Tore Søyland:

   Hei!

   Takk for henvendelsen! Vi lager stadig nye ting i Conta, og dette er interessant. Jeg tar med meg innspillet ditt videre til vår utviklingsavdeling.

   Mvh
   Bjørn Tore
   Webjournalist, Conta

 2. Harald Thingelstad:

  En annen ting jeg gjerne ville sett er enklere regnskap, type småbedrifter. Særlig kassebok hadde vært fint å ha.
  Samtidig liker jeg ikke at man overforenkler, bare så det er sagt. Å hoppe over debet og kredit, for eksempel, blir for meg å unngå noe man uansett trenger å lære før eller senere. Gjøre det enkelt, ja, men det blir en dårlig idé å unngå noe som fort ender opp som et spøkelse i skapet.

  • Bjørn Tore Søyland:

   Hei!

   Takk for henvendelsen! Vi tar med oss alle innspill videre i utviklingen.

   Mvh
   Bjørn Tore
   Webjournalist, Conta

 3. Hans Kr. Finckenhagen:

  Hei,
  Takk for et flott og enkelt faktureringssystem.
  Er det mulig å fakturere i fremmed valuta?
  mvh

  HKF

  • Jostein Hakestad:

   Hei Hans!

   Vi støtter kun fakturering i norske kroner. Dette fordi det for de aller fleste firmaer ikke er anbefalt å blande inn andre valutaer. Det kompliserer og fordyrer regnskapsføringen, og vi liker å holde ting enkelt.

 4. Erik:

  Hei =)

  Kjempefornøyd med løsningen dere leverer!

  En ting jeg savner er muligheten til å merke en faktura med prosjekt eller notat, aller helst allerede i «kladd-fasen», OG at dette prosjektet er lesbart i listen over fakturaer/kladder. Jeg har flere tilbakevendende kunder, og det hadde vært godt å slippe å lete igjennom seks kladder hver gang jeg skal gjøre en ny oppføring i et åpent prosjekt, eller 16 fakturaer hvis en kunde har et spørsmål til en faktura fra «tilsvarende prosjekt for litt over et halvt år siden vet du» … =)

  Er det noen planer for en slik løsning? =)

  Erik —

  • Jostein Hakestad:

   Hei Erik!

   Mange takk for forslaget! Hvilke funksjoner som skal legges til, og hvilke data som skal vises i en gitt sammenheng er alltid en balansegang. Vi prøver å holde ting så enkelt som mulig. Selv om jeg absolutt ser poenget ditt med å vise prosjektstatus i lister, er det viktig for oss å begrense informasjonen i listene til det absolutt mest essensielle: dato, sum, fakturanummer, kunde osv.

   Håper det forklarer posisjonen vår her :-)

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 5. Steffen:

  Jeg har lenge etterlyst, og foreslått at det kommer en tilbudsmal. Det vil gjøre Conta MYE mer attraktivt og spare oss for masse arbeid. En ordrebekreftelse vil og være supert. Jeg går over til et annet system så snart jeg finner et med tilbudsmal-løsning som er bra. Håper virkelig dere kommer meg i forkjøpet.

  • Jostein Hakestad:

   Hei Steffen!

   Som nevnt i denne tråden jobbes det med tilbud i Conta, og når det er klart blir vi minst like happy som deg ;)

   Men det er viktig for oss at det er like enkelt og bruke og holder like høy kvalitet som resten av Conta Faktura. Vi sier fra med en gang det nærmer seg!

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 6. Vidar Isaksen:

  Hei
  Hva og kombinere «tilbudsmal» med ordrebekreftelse, så vi kan gi en bekreftelse på kjøpet og senere omgjøre den direkte som en faktura når kjøpet er effektuert.

  • Jostein Hakestad:

   Hei Vidar!

   Tilbud jobbes med, og er på vei. Følg med her på conta-faktura.no for mer informasjon i tiden som kommer. Vi har ikke eksakt dato akkurat nå.

   Mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 7. Svein Bråthen:

  Hva med muligheten for automatisk øreavrunding?

  • Jostein Hakestad:

   Hei Svein!

   Du skal ikke se bort fra at det kan komme i fremtiden, i likhet med andre etterspurte funksjoner. Men per nå er det ikke planer for det, dessverre. Vi sier fra når det eventuelt er på trappene.

   Mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 8. Tom Mauno:

  Hei,
  En enkel tilbudsmal hadde gjort susen og gjort det lettere å knytte til seg flere tjenester. Tilbudsmalen kunne så blitt overført til faktura ved leveranse.

  • Jostein Hakestad:

   Hei Tom!

   Det er et supert forslag. Faktisk så supert at vi jobber med mulighet for tilbud akkurat nå, og dette vil komme i en oppdatering i tiden som kommer. Vi kan ikke gi en eksakt dato ennå, men kan hvertfall forsikre deg om at det er på vei. :-)

   Mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 9. Kent as:

  Hva må jeg gjøre for å få kid.nr. på fakturaene ?
  Mvh. Kjell

  • Jostein Hakestad:

   Hei Kjell!

   Alt du trenger gjøre er å bli Conta Pluss-medlem, og følge instruksjonene inne i Conta Faktura. Les mer her: https://hjelp.conta.no/generelt/kid/

   Mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang