Slik kan du sende faktura som privatperson i Conta Faktura

Det går helt fint å bruke Conta Faktura til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Det går helt fint å bruke Conta Faktura til å sende faktura som privatperson, enten det er til husleie, hagearbeid eller andre små jobber og tjenester.

Privatpersoner kan også få behov for å sende regninger for småjobber og lignende, og vi har gjort det slik at du enkelt kan registrere en privat konto i Conta Faktura som du kan bruke til formålet. Du kan fint sende faktura uten organisasjonsnummer.

I mange tilfeller er det greit å faktisk ha dokumentasjon i form av en faktura i tilfelle tvister, og som dokumentasjon er det greit å bruke en seriøs løsning som ikke bare er en fakturamal fra Word eller Excel. Da er det greit å kunne bruke Conta Faktura til formålet.

Slik gjør du

Alt du trenger gjøre er å registrere deg i Conta Faktura og velge at du er privatperson, og så er du i gang. I tillegg må du fylle ut bankkontonummeret ditt i innstillingene slik at det står på fakturaene du sender ut. Vipps så har du et gratis fakturaprogram som du kan bruke til regninger privat.

Klikk på «Lag en faktura» og du er i gang. Alle eventuelle ekstratjenester som koster penger er tydelig merket.

Hvis det er en fast månedlig sum, for eksempel husleie, kan du automatisere faktureringen ved å velge «Repetere denne fakturaen?». Da slipper du å huske på det til neste gang!

Driver du egentlig næring?

Det er varigheten og hvorvidt det du driver med vil skape profitt over tid, som er med på å bestemme om du egentlig driver næring, i motsetning til for eksempel en hobby.

Det finnes ikke et fast skille her, men du bør selv kunne dokumentere og sannsynliggjøre at inntektene dine ikke regnes som næring. De fleste inntekter er i utgangspunktet skattepliktige, helt til du kan vise til at du har høyere utgifter enn inntekter over tid, og derfor driver med hobbyvirksomhet.

Les mer om hobby eller næring i Fakturaskolen.

Kommentarer

 1. brage:

  Hei
  kan ein sende ut større rekningar uten og registrere seg, eller må ein ha eit firma for og sende ut F.eks ein rekning på 40 000 kr?

  • Jostein Hakestad:

   Hei, Brage.

   Det er flere ting å ha i tankene her.

   En faktura fra en privatperson vil ikke kunne brukes i noe regnskap eller lignende, og vil ikke være gyldig dokumentasjon for kjøp for en næringsdrivende. Men om du skal sende regning til en privatperson som ikke skal bruke dokumentasjonen til noe, så går det helt fint.

   Likevel: Skal du sende beløp i den størrelsesorden, spesielt om det ikke er et engangstilfelle, vil det nok raskt bli regnet som næringsvirksomhet av Skatteetaten, noe som betyr at du sannsynligvis burde ha et firma. Du kan alltids starte et Enkeltpersonforetak: https://enkeltpersonforetak.no

   Alternativt: Hvis dette er betaling for en jobb du har gjort og det er et selskap som skal betale deg, skal du ha dette som lønn og selskapet må rapportere det som lønn.

   mvh
   Jostein Hakestad
   Webjournalist, Conta

 2. Lautaro Herrera:

  hva trenger jeg gjøre slik at kan fakturer med MVA,

  er passer grense nå tror jeg?

  med vennlig hilsen

  Lautaro Herrera

Legg igjen en kommentar

For spørsmål til brukerstøtte, bruk dette kontaktskjemaet.

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang