Sterk vekst i EHF-fakturering

Det siste året har antallet foretak som kan motta EHF-fakturaer økt med ikke mindre enn 446 prosent. Hele 94 prosent av mottakerne er private bedrifter.

Det siste året har antallet foretak som kan motta EHF-fakturaer økt med ikke mindre enn 446 prosent. Hele 94 prosent av mottakerne er private bedrifter.

Sommeren 2012 innførte staten lovkrav om EHF-fakturering av statlige foretak. Conta Faktura tilbød som første norske fakturaprogram gratis EHF. I september 2013 kunne noe over 5000 virksomheter ta imot EHF-formatet.

Ett år seinere er tallet 27 000, og antallet EHF-fakturaer som sendes fra Conta er blitt tredoblet.

Les også: Faktaside om Elektronisk Handelsformat (EHF)

Den kraftige veksten stemmer overens med fersk statistikk fra Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi). Fra september 2013 til juni 2014 melder Difi om en økning i antall sendte EHF-fakturaer med 190 prosent på landsbasis.

Suksess også blant private bedrifter

EHF ble i utgangspunktet utviklet for å spare tid og penger i det offentlige. Gode erfaringer derfra er utvilsomt grunnen til at stadig flere private foretak henger seg på. Per i dag er bare seks prosent av EHF-mottakerne offentlige virksomheter.

85 prosent av kommunene har fått på plass støtte for EHF så langt.

Overgang til nytt EHF-format

Conta Faktura gikk over til EHF versjon 2.0. innen fristen Difi satte til 1. september i år. Både sende- og mottakersystemene må oppgraderes ved hver slik oppdatering. Ikke alle mottakerne var like påpasselige med å holde fristen, så enkelte brukere har opplevd at mottakeren rett og slett ikke kunne motta fakturaer på riktig måte.

De aller fleste har nå fått tid til å legge om, og overgangsproblemene er for det meste løst.

Les også: Forskjellen på EHF og e-faktura

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få flere gode tips og nyheter på e-post.

Lag en gratis konto og kom i gang